Lesrooster

Vanaf 1 juli mogen dansscholen weer open. Wij volgen bij onze lessen het dansprotocol van Dansondernemers Nederland, conform de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we een aantal hygiëneregels hebben, dat we voor extra ventilatie zorgen en dat we voorlopig niet rouleren van partner tijdens de lessen. Ook is de bar helaas nog gesloten….

Nieuwe cursussen vanaf 30 augustus!

In de eerste lesweek zijn de eerste (proef)lessen salsa, Cubaans en bachata. Kizomba zullen we deze keer alleen aanbieden via bootcamps en niet in het reguliere cursusblok.

De data en tijden van de (proef)lessen staan in onderstaand rooster voor de eerste lesweek. Er zijn lessen voor (vaste) danskoppels en voor individueel niveau (zoals aangeduid in het rooster). Dit rooster kan misschien nog wijzigen, dus check svp regelmatig de website.

Voor inschrijven en kosten, zie onderstaande specifieke informatie.

Onderstaand staat het rooster van de lopende zomercursus.

Specifieke Corona regels voor inschrijven en lessen

Inschrijven en instromen

 • Voor deelname aan de eerste (proef)lesweek is reserveren vooraf per e-mail noodzakelijk.
 • Aanmelding als (vast) danskoppel heeft de voorkeur. Individuele aanmeldingen voor partner-dansen is ook mogelijk, en geschiedt op volgorde van aanmelding, waarna in overleg koppels worden gevormd. Tijdens de lessen wisselen we niet van partner.
 • Als je alleen aan de proefles meedoet, zijn de kosten 10 euro. Voor verdere informatie over kosten en inschrijven, zie: Info en prijzen
 • Later in de cursus nog instromen is mogelijk vanaf improvers niveau als er plaats is, met inachtneming van onderstaande regels, en na reservering bij Salsa Viva vooraf.

Algemene regels in verband met Corona

 • Vóór elk bezoek aan de dansschool dient onderstaande controle van de gezondheid (triage) te worden doorlopen.
 • Blijf niet langer aanwezig in de dansschool dan gedurende de afgesproken lestijd. Meld je maximaal 5 minuten voor aanvang van de les op de dansschool, niet eerder. Onze lessen eindigen 5 minuten eerder als er nog een les volgt. Cursisten kunnen dan via een andere route de zaal verlaten, dan de binnenkomende cursisten.
 • Maak bij binnenkomst je handen schoon met de aanwezige desinfectiemiddelen.
 • Schud geen handen, hoest/nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot mensen die niet tot jouw gezin/huishouden behoren, behalve als het je vaste danspartner is. Als vast danspaar wordt beschouwd: twee dansers uit hetzelfde huishouden of twee dansers die steeds elke les samen dansen.
 • Jassen/tassen in de zaal leggen en niet in de garderobe.
 • Van elke les worden presentielijsten gemaakt, met naam en telefoonnummer.

Gezondheidscheck (triage)

Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je niet naar de dansschool komen. Je mag pas weer komen als op elke vraag NEE geantwoord kan worden.

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of (lichte) koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid/vaste danspartner met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je Covid-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid/vaste danspartner met Covid-19 (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid/vaste danspartner terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij Covid-19 is vastgesteld?

Voorzieningen

 • Hoewel de 1,5 meter afstand formeel niet meer verplicht is voor dansers, hechten wij eraan voldoende afstand te houden tussen de dansers/danskoppels. Daarom is per les een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. De dansruimte is in dat verband ingedeeld in vakken. Elk vak is bestemd voor 1 danser of 1 (vast) danskoppel.
 • Bij de ingang zijn desinfectiemiddelen aanwezig.
 • We gebruiken alleen de volledige zaal en splitsen de zaal niet.
 • Voor en tijdens de lessen zijn er extra ventilatievoorzieningen in werking.
 • Onze bar is voorlopig nog gesloten.
Delen